onsdag 25 mars 2015

Stevie Ray Vaughan's Death in 1990 ,Scuttle-Butti´n, Pride and Joy

Vid en oförglömmlig  koncert i Lund, på puben inne i studentkomplexet Sparta, med bluesälskare, hann jag att uppleva en konsert med en legend. Det var trångt, svettigt och rökigt, många hade sina halvtomma ölglas i handen när han drog igång.

Första låten var Scuttle-Butti´n och sedan följde Pride and Joy.! Ljudet var högt, basen rullade, och hela rummet gungade till denna urhäftiga blues. Dom som hade ölglasen i handen slängde glasen i golvet med en smäll och började dansa och svänga , det var omöjligt att stå still helt enkelt.

Jag har nog aldrig i mitt liv upplevt en sådan publik och stämning, redan från första låten så var det Tung-gung... Efter koncerten slut, när lamporna tändes var hela golvet inne på puben fylld av glassplitter... överallt låg resterna av ölglasen. Snacka om euforisk musik!

R.I.P  Mr.Vaughan

2 kommentarer:

  1. "destå" = desto. Det finns starka indicier för att planet, i vilket Glenn Miller färdades, träffades av bomber som dumpades från ett brittiskt bombflygplan på väg hem efter ett avbrutet uppdrag i Frankrike.

    SvaraRadera